Digitale wandeling symbooltegels

Smartphones zijn niet meer weg te denken, iedereen heeft er tegenwoordig eentje op zak. En we halen die maar al te graag boven om bijvoorbeeld een selfie of andere foto te maken. Bijvoorbeeld op een historische plek, aan een monument of andere interessante plaats… Wat als je met dezelfde handeling ook ineens toegang kon krijgen tot de informatie? Handig, niet?

QR-codes: een moderne manier van communiceren.

De camera van je smartphone richten op een QR-code zorgt ervoor dat je meteen op de website uitkomt. Er zijn veel creatieve manieren om  met QR-codes te communiceren. Je vindt ze bijvoorbeeld op business kaartjes, flyers, banners, … Maar wij kunnen ze ook op onze symbooltegels plaatsen. Ideaal om op een stadsplein, bij een monument, een standbeeld of historisch gebouw te plaatsen. Zo kunnen bezoekers de stoeptegels met QR-code scannen om de web pagina te bezoeken met bijvoorbeeld meer informatie over de plek.

Digitale stadswandeling

Er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden om stoeptegels met QR-code te implementeren, zoals in Tongeren. De stad Tongeren wilde graag QR-codes integreren in de stoep, verspreid over een digitale stadswandeling. Bij het scannen kunnen wandelaars een digitale reconstructie uit het verleden ophalen. Een fantastisch idee!

Volledig te personaliseren

Er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden om de symbooltegels te personaliseren. Denk maar aan een unieke kleur, uw logo, een pictogram, een boodschap, …

Voordelen symbooltegels:

  • slijtvast
  • kleurvast
  • anti-slip
  • weersbestendig

Plaatsing: VVSnv

Eindklant: Stad Tongeren