Sint-Ursulakerk in Kleine Brogel
De pastorie, haar tuin en het kerkhof van de Sint-Ursulakerk vormen een belangrijk deel van het dorpsgezicht in Kleine Brogel. Stad Peer koos ervoor om het kerkhof en de tuin op een duurzame manier op te waarderen. Hierbij werd niet alleen gelet op materiaalgebruik, maar ook op de totale levenscyclus en recycleerbaarheid van de zitbanken na hun levensduur.

De Brutus zitbank, met voeten van kunststofrecyclage en bamboe balken, scoort hierbij maximaal. Voor dit project zijn ook enkele uitbreidingen toegevoegd aan het Brutus gamma van andre’. De stad wilde een langere versie van de zitbank (4 meter) en ergonomische armsteunen voor extra zitcomfort.

Of het nu in een moderne omgeving is of in een historisch kader zoals hier, de Brutus zitbank komt altijd volledig tot zijn recht.

Fotogalerij

De Affinité zitbank van producent Sineu Graff is een designoplossing waarbij modules met een verfijnd ontwerp eindeloos samengesteld kunnen worden om het stadslandschap vorm te geven. Ideaal voor het project Waterfront in Waregem. Hier vormen een kantoorgebouw, een hotel en de woontorens een architecturaal drieluik aan de oever van de vijver. Het masterplan beoogt een uitnodigende en toegankelijke atmosfeer. De veelzijdige Affinité zitbanken volgen er moeiteloos de organische vormen die terugkomen in de plantvakken en bestrating.

Fotogalerij

zitbanken van Affinité

Bij de herinrichting van winkelcentrum Het Pand in Waregem krijgt de openbare ruimte de aandacht die ze verdient. Op het pleintje voor Het Pand doorbreken vloeiende vormen de rechtlijnheid van de omgeving. De keuze voor zitbanken van Affinité is dan logisch. Deze populaire zitelementen zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Recht, gebogen, kort, lang. Onderstel in gelakte uitvoering of in het robuuste cortenstaal. Ze stellen ontwerpers in staat om alle ruimtes de gewenste indeling te geven.

Fotogalerij

vvs-straatmeubilair

In 2023 is het gloednieuwe woonzorgcentrum Orelia Villa Batavia geopend in Grimbergen. De Portiqoa zitbank van mmcité maakt het plaatje af. Het eigentijds en comfortabel WZC werd gebouwd rond enkele kleinschalige afdelingen met een familiale, warme sfeer. Ook de buitenruimte werd niet vergeten. Voor Verelst Bouwbedrijf uit Putte hebben we Portiqoa zitbanken mogen leveren. Ze zijn uitgerust met met rug- en armleuningen die het opstaan vergemakkelijken. In de buurt staan bijhorende Quinbin afvalbakken. Laat het petanque seizoen maar beginnen

Zitbank Portiqoa van mmcité, voor de liefhebbers van comfort

En van intelligente contouren. De bank raakt de ondergrond met zacht gemodelleerde zijkanten van gietaluminium. Ze vormen elegante en onwaarschijnlijk dunne lijnen. De hardhouten lamellen zitting versterkt de hele constructie. Een armsteun in het midden verhindert het gaan liggen, terwijl die aan de zijkanten het opstaan gemakkelijker maken. In drie lengtes verkrijgbaar en met een zitdiepte van 50 cm die de bovenbenen en onderrug véél ondersteuning bieden.

Fotogalerij

andre

Oeverparkje aan de schelde in Buggenhout

In de zomer werd het buurtparkje aan de Schelde geopend en gedoopt met de naam “Oeverpark” (kandidaat Nationaal Park Scheldevallei).

Het buurtparkje werd door de gemeente ontwikkeld en uitgevoerd. Hierbij kozen ze voor duurzame materialen. De R2 afvalbak sluit hierbij naadloos aan met z’n duurzaam en gerecycleerd materiaalgebruik. De afvalbak, fietsbeugels en CLS zitbank werden allen voorzien van een poedercoating in cortenstaal kleur. 

Media:

Oeverparkje geopend | Rivierpark Scheldevallei 

Officiële opening Oeverpark – Gemeente Buggenhout 

Fotogalerij

Andre’ afvalbak R2 siert de winkelstraat 

Opvallen in alle facetten! Stad Landen koost voor een opvallende kleur (standaard kleur logo Stad Landen). Hierdoor valt de R2 [artoo] zeker op in de Landense winkelstraat. Passanten weten meteen waar ze hun afval kunnen droppen. De geintegreerde asbak maakt ook meteen komaf met de vervelende peuken. Wat misschien nog het meest opvalt is dat ze hiermee hun duurzaam beleid extra in de verf zetten! Deze 90ltr afvalbak is immers opgebouwd uit gerecycleerde materialen. Voor het deksel aan de bovenzijde werken we met  ingezamelde restplastics, voor de wanden met gerecycleerd aluminium. 

 

Wil u ook de mogelijkheden kennen voor uw stad, gemeente of organisatie? Vraag achter een demo ter plaatse.

Fotogalerij

Speelse elementen op speelplaats SAB in Bree

Zitten, liggen, hangen, … het kan allemaal

Onze ronde zitblokken kunnen ontzettend veelzijdig worden ingezet. Ze zijn de ideale invulling voor een speelplaats.
We leverden in Bree 2 verschillende diameters. De kleur van het frame matcht met de aanwezige raampartij,  hierdoor zijn ze perfect geïntegreerd.

Speelse zitelementen zijn een aanvulling op ieder plein, zeker in onderlinge combinatie. Ze zijn namelijk beschikbaar in 3 verschillende afmetingen én in 2 vormen. Mix en match groot en klein, rond en vierkant of combineer ze zelfs met bijhorende plantenbakken.
Zo creëer je een leuke ontmoetingsplek.

Het onderstel is vervaardigd uit cortenstaal of aluminium met RAL kleur en wordt stevig verankerd op de ondergrond.
De zitting is standaard uitgevoerd in hardhout, maar is optioneel verkrijgbaar in bamboe.

Fotogalerij

Making cities smart and beautiful

Een primeur in Brussel!

We installeerden met trots vier Woody Scorpio Solar zitbanken in de Haven van Brussel.

De oever van de Vilvoordsesteenweg werd vernieuwd en het ontbrak er nog aan de nodige zitelementen.

Langs het nieuwe wandel -en fietspad leverden we 4 zelfvoorzienende zitbanken. Onze vakmannen zorgden bovendien voor de plaatsing.  Iedere bank beschikt over geïntegreerd zonnepaneel én back-up batterijen. Dankzij de opgewekte groene elektriciteit kunnen gebruikers hun smartphone, tablet of laptop opladen. Dit terwijl ze verpozen, middenin het groen.

De Woody reeks is zeer uitgebreid. Een prachtig totaalconcept dat zo vlot z’n integratie kent in vele projecten.

Fotogalerij

Het Woody aanbod is zeer uitgebreid.
Deze zitbanken kunnen in verschillende afmetingen en opstellingen geplaatst worden.

Enkele voorbeelden uit het Woody aanbod

Herinrichting voor Eikelplein – Hulst

Van een kale grijze plek naar een oase van groen

Iedereen uit Hulst en omstreken kent het Eikelplein: een rechthoekig plein met heel wat omwonenden, pal in de dorpskern van Hulst. Dat plein stond vooral gekend als een asfaltparking met weinig groen. Kortom, weinig aantrekkelijk als ontmoetingsplaats. Daaraan wilde het gemeentebestuur iets veranderen. Samen met Antea gingen ze op zoek naar een groen park waar iedereen terecht kan.

De buurtbewoners werden betrokken bij het ontwerp van Antea. Het hedendaagse plein zou toegankelijk moeten zijn, avontuurlijk voor de kids, bloemrijk, verbindend, klimaatrobuust en uitnodigend. Met VVSnv als partner voor de invulling van het straatmeubilair werd tijdens de opening begin juni duidelijk dat men hier glansrijk in geslaagd is.

De oudere eiken, waaraan het plein haar naam dankt, bleven behouden. Er werd vooral gefocust op vergroening en ontharding.

De grote groenpartijen en slingerende wandelpaden werden afgewerkt met onze zitbanken en picknickbanken. De gebogen elementen sluiten perfect aan bij het ontwerp. Voor de herinrichting werd het plein vooral gebruikt als parking, nu zie je hier mensen samenkomen om te spelen en elkaar te ontmoeten.

Bekijk hier het voorontwerp van de Stad Tessenderlo

Antwerpen – Fort Sint Filips

GROOTSCHALIGE TRANSFORMATIE VAN FORT SINT-FILIPS LANGS DE SCHELDE

De herinrichting van deze site op de rechteroever van de Schelde is na 2 jaar voltooid. Deze transformatie maakt deel uit van het Sigmaplan van de Vlaamse overheid om Vlaanderen te beschermen tegen overstromingen van de Schelde. Bijkomend wordt ook de riviernatuur hersteld.

Jan De Nul en Envisan pakten deze zwaar vervuilde havensite aan. Dit historisch zwaar vervuild gebied, ontstaan door het jarenlang dumpen van olieafval moest eerst gesaneerd en ingekapseld worden. Net voorbij het fort werd een lage stenen dam aangelegd, de zogenaamde kribbe. Deze getijdendam staat loodrecht op de stroomrichting waardoor ze plaatselijk de stroming van het water afremt. Hierdoor lopen slikken en schorren, die ontstaan door het spel van eb en vloed en belangrijk zijn voor de biodiversiteit in en rond de Schelde, minder de kans om weggespoeld te worden. Het resultaat is een zone van 20 hectare aan waardevolle getijdennatuur.

VVSnv leverde en plaatste er de maatwerk zitelementen. Naast de verschillende zitbanken is er ook een combinatie voorzien van zitbank, overkapping en info element. Via een fietspad is de locatie toegankelijk voor het publiek. Dé ideale locatie om te vertoeven tussen groen en water.

Meer informatie: +32 (0)11 27 35 83
info@vvsnv.be