Fietsparkeren in de schoolomgeving

Fietsen naar school stimuleren

Een degelijke fietsparking is belangrijk

Wat maakt deel uit van een veilige fietsinfrastructuur? En hoe kan men fietsen naar school stimuleren? Een veilige omgeving rond de school is vanzelfsprekend en ook de routes van/naar school zijn ontzettend belangrijk. Maar een fietsparking moet ook deel uitmaken van het fietsbeleid. Kinderen die naar school fietsen, moeten hun fiets veilig en gemakkelijk kunnen parkeren.

Bij het inrichten van een goede fietsenstalling moet men aandacht hebben voor:

  • toegankelijkheid
  • veiligheid
  • beschutting
  • kwaliteit
  • capaciteit

Bij VVS bieden we heel wat oplossingen voor het inrichten van de fietsparking aan uw school en we plaatsen graag 2 recente projecten in de kijker:

Campus het spoor kiest voor S-GN overkapping

Veel overkapping voor weinig geld

Bij Campus het spoor in Mol was men op zoek naar een fietsoverkapping dat perfect paste binnen de beschikbare ruimte. De S-GN overkapping is robuust, verkrijgbaar in verschillende afmetingen en niet duur. Ze kan zowel als enkelzijdige of dubbelzijdige versie worden opgebouwd en is makkelijk uit te breiden door de verschillende aanbouwmodules.

Eindklant: Campus het spoor – Mol

Plaatsing: VVS

Stedelijk onderwijs Antwerpen plaatst CL fietsenrekken

Een rek dat tegen een stootje kan

De CL fietsenrekken scoren hoog op gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en uitstraling. Precies wat men in Antwerpen zocht om de fietsparking op school in te richten. Vrijwel elk type fiets past in het rek en we kunnen voor iedere ruimte een optimale configuratie voorstellen.

Er is nog meer…

Benieuwd naar meer oplossingen? Bekijk zeker onze referenties! Onze selectie met oplossingen voor schoolomgevingen is ook het ontdekken waard en vergeet zeker niet door te klikken naar het aanbod fietsenrekken of overkappingen.