R2 afvalbak – Product Launch

VVSnv pakt uit met een gloednieuwe, duurzame afvalbak uit eigen productie-atelier.

In samenwerking met designbureau “Gentle & More” zijn we op ontdekkingstocht vertrokken om dé duurzaamste afvalbak te creëren.

Het design of de look-n-feel van de R2 – [aa]~r-[toe] zit subtiel verwerkt in de naam. (If you know, you know). De denkwijze kan worden samengevat in één woord: “toekomst”. De gebruikte materialen: “duurzaam”.


De creativiteit en het oog voor detail van Gentle & More, gecombineerd met de sector expertise van VVS, bleek een gouden combinatie!

Het ontwerp overtreft alle verwachtingen. Er is werkelijk met alles rekening gehouden!

Design

There is no doubt that its proportions, lines and design language are unmistakable for the Artoo (R2)

Functionaliteit in combinatie met een creatieve vormentaal. Harmonie en balans in tijdloos ontwerp gegoten.

Het pure materiaal, de duidelijke constructie en een minimalistische vormtaal zijn typerend voor de nieuwe afvalbak.

Klaar voor de steden van de toekomst.

Personaliseerbaar

Geef de R2 een eigen karakter. Voeg wat kleuraccenten of een eigen logo toe en maak van deze afvalbak het uithangbord van uw stad of gemeente in de publieke ruimte.

De behuizing is momenteel verkrijgbaar in drie kleuren. Aluminium, groen of zwart. Aan u de keuze!

Recyclage

De R2 is vervaardigd uit 95% gerecycleerde materialen en kan 100% opnieuw worden gerecycleerd. Dat is wat we noemen een “win-win” situatie in een duurzame wereld.  Gerecycleerd materiaal van huishoudelijk plastiek-afval wordt toegepast voor de bovenkap inwerp-opening.

De behuizing is vervaardigd uit geëxtrudeerd aluminium bestaande uit 80% gerecycleerd aluminium. Alle gebruikte materialen zijn 100% opnieuw recycleerbaar. 

Duurzamer? Dat kan niet!

Gebruiksvriendelijk

360° graden useability research zorgt ervoor dat deze afvalbak door iedereen als gebruiksvriendelijk wordt ervaren. Zowel door de gebruikers, als de onderhoudsdiensten.

Voor de gebruiker is er een inwerp-opening op comfortabele hoogte. De opening kunt u voorzien van verschillende accessoires. Zo is het meteen duidelijk welk soort afval in deze afvalbakken thuis hoort. Rust de R2 bijvoorbeeld uit met een inwerp-opening beperkingen, een asbak, logo plaatjes, …

Onderhoudsdiensten profiteren dan weer van het gemakkelijk ledigen, de onderhoudsvriendelijkheid en het eenvoudig plaatsen van de afvalbak.

Zo past de afvalbak perfect tussen (bestaande) U beugels. De behuizing is uitgerust met een ruim en wendbaar deurtje voorzien van zelfsluitend slot. 

Volume

De afvalbak heeft een volume van ±50 liter.

Beschikbaar in 2 uitvoeringen:

  • met een binnenbak
  • met een zakhouder voor vuilniszakken

Weerbestendig

De R2 is een zeer robuuste afvalbak die wel tegen een stootje kan. Wind en regen zijn uiteraard ook geen probleem. De ergonomische vormgeving zorgt voor een optimale afstoot van de natuurelementen.

De inwerp opening is tevens zodanig gepositioneerd dat inregenen geen kans krijgt.

Vandalisme

Recente cijfers tonen aan dat er nog steeds veel vandalisme voorkomt binnen de openbare ruimte. Daarom: less is more. Onnodige onderdelen werden vermeden.

Bovendien bestaat de R2 uit materialen en structuren die niet uitnodigen om er stickers of andere materialen op aan te brengen. De aluminium behuizing is voorzien van herkenbare anti-aanplak lijnen.

De inwerp-opening kan worden uitgerust met een afsluitklep, zo kunt u de afvalbak volledig afsluiten tijdens bepaalde periodes.

Zwerfvuil

De vormgeving laat niet toe om afval op de kap te plaatsen of bijvoorbeeld sigarettenpeuken tussen de afvalbakken te proppen.

  • de bovenzijde heeft een afhellend vlak
  • de gekende ‘U-beugel’ waartussen de R2 bevestigd wordt, loopt doorheen de bovenkap

Dus ook een nette omgeving rondom de afvalbak!

Conclusie

U heeft het zelf kunnen lezen. De R2 is zonder twijfel de meest duurzame, gebruiksvriendelijke afvalbak én meteen ook de mooiste afvalbak voor de publieke ruimte.

Wil u graag meer informatie ontvangen of heeft u interesse om de R2 afvalbak zelf te inspecteren? Neem dan contact op met het VVSnv team.