mmcité gaat naar Zuid-Amerika voor zon, samba en… zitbanken

We bezoeken Zuid-Amerika voor de nieuwste projecten van onze Braziliaanse vestiging.
Brazilië is een land dat bekend staat voor gebouwen van gerenommeerde figuren zoals Oscar Niemeyer en Lina Bo Bardi. Het land is een voorbeeld van modernisme geworden voor heel Europa.
Naast de architectuur zijn stedenbouwkundigen over heel de wereld ook geïnspireerd geraakt door de veelzijdigheid en diversiteit van de openbare plaatsen van Braziliaanse grootsteden.

São Paulo – Expo Transamérica

São Paulo staat niet alleen bekend om de grootste en rijkste stad van Latijns Amerika te zijn. Het is  ook  de grootste stad van heel het zuidelijke halfrond én is het bovendien ook nog de zevende grootste stad van heel de wereld.
São Paulo kan nu ook opscheppen dat ze een van de grootste expositiecentra in Zuid Amerika heeft.
Vorig jaar heeft dit centrum een vernieuwing gekregen waarbij er meer aandacht werd geschonken aan het moderniseren van de openluchtruimte dat voor het centrum ligt. Deze ruimte is getransformeerd tot een boulevard met pergola’s, ligstoelen en kiosken. Onze Limpido stoelen, Bistrot tafelsets, Radium, Vera en Vera solo zitbanken én de opvallende Rivage ligstoel maken het werken en ontspannen een stuk aangenamer. Deze openbare ruimte is ook uitgerust met Prax afvalbakken en Valet asbakken.

Florianópolis

Dankzij de investering van zijn exploitant, Zurich Airport, is deze luchthaven getransformeerd tot een cultureel centrum voor de stad.
Een gloednieuw concept heeft voor ogen om dit belangrijke verkeersknooppunt niet alleen als en winkelboulevard te laten dienen maar ook als locatie voor concerten en bedrijfsevenementen.
Aangezien wij onszelf niet kunnen uitsluiten van een stedenbouwkundig project als dit zal u, buiten ons meubilair, de allereerste mmcité overkapping vinden die puur op zonne-energie werkt. Deze overkapping werd ontworpen met de behoeftes van de reizigers op de eerste plaats. Zo werd deze overkapping uitgerust met binnenverlichting, USB-oplaadpoorten en een elektronisch reclamebord, allemaal aangedreven op zonne-energie.

Saõ José

Met respect voor de geschiedenis maar in harmonie met de behoeften van het moderne leven, wouden de stadsplanners beginnen aan de renovatie van het historische centrum van São José. De stad is een van de grootste en oudste steden in het zuiden van Brazilië. De openbare ruimte biedt nu meer plaatsen om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht.
Onder de hoge palmbomen hebben de Rivage ligstoel, de elegante zitbanken Portiqoa en Miela, de slanke Elias palen, evenals de modulaire Table serie en zelfs de Prax afvalbak hier een plaats gevonden
.