Openluchtklassen inrichten voor betere resultaten (en meer…)

De nationale buitenlesdag vond plaats op 29 april. Het is een initiatief van MOS en valt onder ook onder de GoodPlanet Challenges. Openluchtklassen of buitenklassen inrichten biedt vele voordelen. Buiten leren, spelen en bewegen in de natuur is goed voor ons welzijn, én bevordert de leerprestaties. Ruil de muffe refter of het klaslokaal in voor een inspirerende les in én over het groen. Zo leren we de natuur beter kennen, en gaan we ze vanzelf meer respecteren.

ACTUELER DAN OOIT

Zeker in tijdens als deze… Het afgelopen jaar werd méér buiten les gegeven dan anders. Virologen riepen dan ook massaal op om zoveel mogelijk naar buiten te trekken met de leerlingen. Buitenklassen en groene zones bewezen hun nut. Niet enkel de speelplaats kan dienst doen als ‘buitenklas’, maar ook parken, pleinen, sportterreinen ea. plekken in de omgeving van de school kunnen worden ingericht. Een inrichting die de nodige aandacht verdient, want ook na dit anderhalve-meter-tijdperk blijft ze nuttig!

INSPIRATIE OPENLUCHTKLASSEN INRICHTEN

Afgelopen jaar hebben we heel wat scholen en kinderopvangcentra mogen inrichten met picknickbanken, zitbanken en andere oplossingen. Dat aantal gaat alleen maar in stijgende lijn, de trend is gezet! We delen graag de recentste projecten. Niet gevonden wat u zocht? Neem een kijkje op onze referentiepagina.

125 picknickbanken op kindermaat

De Stad Sint-Truiden kocht onlangs 125 picknickbanken op kindermaat aan. Deze kleinere versie – uitgevoerd in gerecycleerd kunststof – zullen zij verdelen over de 25 basisscholen. Elke school kan hiermee meer buitenlessen, outdoor activiteiten en eetmomenten in openlucht faciliteren. Duurzaam, gezond én ook nog bruikbaar na de pandemie.

Door te kiezen voor de picknickbank “Park” kiest men voor duurzaamheid én ecologisch verantwoord (gerecycleerd) materiaal. Zo zullen de scholen nog een lange tijd kunnen genieten van de inrichting voor hun openluchtklassen.

25 scholen gaan voor frisse lucht en betere resultaten
Aangezien de scholen hard getroffen zijn door besmettingen en kinderen vooral psychologische problemen ondervinden, zoals blijkt in de recent afgenomen enquête van team jeugd van de stad Sint-Truiden, is het belangrijk om basisscholen de kans te geven om buitenonderwijs te organiseren. Buiten les geven kan een uitweg bieden én levert tal van bijkomende voordelen op. Buiten leren brengt rust en bevordert sociale relaties en contacten. Bovendien heeft de frisse zuurstofrijke lucht een positief effect op de concentratie en draagt het daardoor bij tot betere resultaten.  bron: https://www.ikwooninsinttruiden.be/

Openluchtklasen rautster bank vvs

Een échte klasopstelling in openlucht

In opdracht van aannemer Mahieu, ontwerp van Jonckheere IR Architecten, leveren we binnenkort voor scholengemeenschap Gruuthuse te Oostkamp zéér specifieke picknicktafels. Er werd gekozen voor een opvallend ontwerp uit de mmcite Rautster collectie, namelijk “een halve picknickbank”. Ideaal om een echte klasopstelling na te bootsen. Maar liefst 24 leerlingen kunnen binnenkort de lessen volgen in openlucht, in alle comfort.

AANBOD

VVS heeft heel wat oplossingen in het gamma voor het inrichten van uw openluchtklassen en buitenruimte. We hebben voor u een overzicht gemaakt van de populairste (picknick)banken. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan hier een kijkje of contacteer ons vrijblijvend. We leveren ook maatwerk!

RAUTSTER

Openluchtonderwijs rautster zitbank vvs

OSLO

Openluchtklas vvs

ROMA

PINECONE

ORGANA

Openluchtonderwijs organa picknick

PARK

openluchtles vvs picknickbank

PARK ‘kids’

PARK bank

Les in de natuur parkbank vvs